Atja Börn -

världens mjukaste börn

 
 
 

CV

Atjavänner

Traumatisk händelse

Atalante

Länkar

Detta är Atja Börn, min vän och följesagare genom livet. Atja har varit med mig genom hela mitt liv, ända sedan jag var ett år gammal, och hon har följt med på många av de resor som jag gjort med min familj. Eftersom jag själv, Erika Harlitz, redan finns presenterad på webben genom tidskriften omnibus vill jag dedikera denna hemsida till Atja som tack för lång och trogen tjänst.
Atja har nu gått i pension och bor hemma hos mina föräldrar tillsammans med sina vänner som också kommer att presenteras här. Hon är lappad överallt och mycket sliten. Julen 1999 fick hon en stickad overall av min mamma. Hon är nämligen så sliten att om man tar i henne så går hon sönder. Men med den här blåvitrandiga overallen med dragkedja över magen och lucka över rumpan så klarar hon sig förhoppningsvis ett tag till.
I samråd med Atja så har jag kommit fram till att inga foton kommer att publiceras av henne. Atja är, förutom världens mjukaste börn, även en mycket fåfäng börn. Nu på äldre dagar är hon inte nöjd med sitt lappade och slitna utseende - ena ögat har till och med blivit tejpat - och jag har därför valt att endast publicera tecknade proträtt på Atja och hennes vänner. Porträtten har kommit till med hjälp av världens enda atjatecknare,
Cecilia Harlitz.
På den här hemsidan kommer Atjas livshistoria och hennes vänner att presenteras. Atja har fått många identiteter genom åren och det är de som kommer att presenteras här. Detsamma gäller för hennes vänner. Atja har även givit mig tillåtelse att publicera en berättelse om en mycket traumatisk händelse i hennes liv, nämligen den gången då jag tappade bort henne på Landvetters flygplats i Göteborg.