Projekt OGI

INDEX
RAPPORT
OGI
GALLERI
GRUPPEN
LÄNKAR

Projekt OGI
På en tvärgata till en normalstor väg ligger Projekt OGI, det första i ordningen. Känner du inte till lokaliseringen kommer du förmodligen inte att hitta dit. Eftersom det helt saknas information om att det innanför just denna bakgård finns en källartrappa som leder ner till Projekt OGI:s underjordiska lokaler, skulle du förmodligen passera gränden utan att märka den. För den invigde finns ett riktmärke som skvallrar om när det är dags att vika av från gatan: ett fascinerande hus där fasadens lutning skapar känslan av att man befinner sig i Piza.
Trots detta hittar många dit. Här finner man restaurang- och pubverksamhet, med låga priser och godtagbar kvalitet. En scen med livemusik, poesiuppläsning, teaterföreställningar, filmvisningar, allt obundet av genrer. En bookshop med ett stort utbud av rysk och utländsk, samtida och klassisk litteratur, men också av aktuella dags- och faktatidningar. Inte minst finns här en möjlighet till läsning.
Att Projekt OGI ligger under jord i en rökig och varm källare avspeglar sig även på publiken. De tegelklädda väggarna och golvet ger en känsla av att det här skulle kunna vara en kreativ mötesplats och ett forum för kulturintresserade att mötas för samtal. Hit går man helt enkelt för att dricka en öl, få sig något till livs och träffa vänner eller införskaffa sig någon ny spännande litteratur.