Ulitsa OGI

INDEX
RAPPORT
OGI
GALLERI
GRUPPEN
LÄNKAR

 

Ulitsa OGI
Ett par minuters promenadväg från Kreml och Röda Torget, i Moskvas centrala delar hittar vi det senaste OGI-stället, Ulitsa OGI. Redan den skimrande plåtfasaden i hörnet av en bakgård antyder den nya image som OGI-kedjan söker nuförtiden. Och mycket riktigt är det en ny bild som väntar oss när vi väl kommer in: designade vita tegelstenar, metalltrappor, kakelgolv, dämpad belysning. Den starka klorlukten är allt som återstår av den gamla bastun, som lokalerna inhyste tidigare. Allt är hyperdesignat. Till och med toaletterna är genomgående stilmässiga.
Bottenvåningens restaurang och bar med de uniformerade servitörerna och de höga priserna inger en dyr, men stel känsla. När folk börjar droppa in för lunch, förstår vi att det är ett helt annat klientel som besöker Ulitsa OGI, ett mer exklusivt och välklätt sådant.
Det är här som den främsta galleriverksamheten inom OGI-kedjan finns. Det är en vanlig galleriverksamhet de har här, med s.k. ”klubbutställningar” och många kända konstnärer som vill ställa ut, både ryska och internationella. Sedan starten hösten 2000 har man hållit ett fyrtiotal utställningar på Ulitsa OGI.